Mal fram den gode hjemmefølelsen

Mal fram den gode hjemmefølelsen

Med maling kan du påvirke stemningen i et rom, og tør du ta i bruk farger kan du virkelig sette ditt personlige preg på hjemmet ditt. Det beste av alt – det er kjempeenkelt!

Maling er for mange den klassiske romfornyeren. Med litt maling kan soverommet, spisestuen eller kjøkkenet få et friskt og nytt utseende. Har du for eksempel gipsplater eller MDF-plater, såkalt smartpanel, i lyse farger, er det lite som skal til før du har et helt nytt rom med akkurat den stemningen du ønsker for å føle deg ordentlig hjemme.

Farger skaper særpreg

Trenden de senere årene har vært å bruke farger når man pusser opp. Er det soverommet som skal pusses opp kan en varm blåfarge eller grønnfarge være med på å skape en rolig og avslappende atmosfære. Er det derimot en stuevegg, et ungdomsrom eller kjøkkenet som skal få nytt utseende kan i større grad knallfarger som gul, lime og turkis være det riktige. Se Byggmakker sitt utvalg av maling.

Mal utenfor boksen

En ting å tenke på er at du ikke nødvendigvis trenger å male hele veggen, eller alle veggene i et rom, for å få følelsen av et fornyet rom. Et felt med maling i horisontale striper, gjerne i flere farger, kan være nok til å endre atmosfære i et rom. Det samme kan maling av for eksempel nedre halvdel av veggen(e).

Maling av gips og MDF-plater

De vanligste veggmaterialene er gjerne gips eller MDF-plater. Ved maling på gips som allerede har vært malt, er det viktig å huske på at det må gjøres et godt forarbeid, som ved umalte gipsplater.

Det første du må gjøre er å vaske gipsen ren for støv, smuss og fett med Malervask fra Beckers eller Husvask fra Jotun. Har platene fått sår eller skrammer siden de ble satt opp, er det lurt å gå over med sparkel før du har på grunning, som er det siste steget før du kan ta fram malingsspannet.

Ved maling på MDF-plater gjelder de samme prinsippene i forarbeidet. Det er viktig å vaske grundig, sparkle eventuelle sår i materialet og å ha på grunning.

Lek deg fram med ulike farger og former. Det fine med maling er at om du går lei av en farge eller har lyst til å endre atmosfære i et rom, er det bare å ta fram og malingsspannet og -rullen og sette i gang. Se Byggmakker sitt utvalg av maling.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *